ترامپ خواستارِ استقرار ۱۰ هزار نیروی ارتش بود

تعداد بازدید:۲۰۱۳
ترامپ خواستارِ استقرار ۱۰ هزار نیروی ارتش بود

شبکه خبری سی‌ان‌ان فاش کرد که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا خواستار استقرار ۱۰ هزار نیروی ارتش در شهرهای مختلف این کشور برای سرکوب اعتراض ها بوده است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان بامداد روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۳۹۹) به نقل از یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور تروریست آمریکا خواستارِ استقرار ۱۰ هزار نیروی ارتش در شهرهای مختلف این کشور برایِ سرکوب اعتراض‌ها بوده است. این شبکه خبری افزود: ««مارک اسپر»، وزیر دفاع و «مارک میلی»، رئیس ستاد مشترکِ ارتش آمریکا با این تصمیمِ ترامپ مخالفت کرده‌اند.»

اسپر با وجود مخالفت با نظر ترامپ، یک هزار و ۶۰۰ نیرویِ ارتش را به واشنگتن پایتخت آمریکا اعزام کرد اما ۵ هزار نیروی گارد ملی حاضر در آن منطقه نیازمند کمک این نیروها برای سرکوب ناآرامی‌ها نشدند. یک مقام دیگر وزارت دفاع آمریکا به سی‌ان‌ان گفت که رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به شدت معتقد بوده شرایط کنونی در حدی که نیازمند اعزام نیروهای ارتش باشد، حاد نبوده است؛ این ارزیابی ممکن بود دستورِ احتمالی ترامپ در این زمینه را از لحاظِ قانون با مشکل روبه رو کند.

ترامپ هفته گذشته (هفته دوم خرداد ماه) تهدید کرد که برایِ سرکوب اعتراضات ناشی از قتل «جورج فلوید»، سیاهپوست آمریکایی که به دست یک پلیس سفید پوست کشته شد، با استفاده از اختیارات خود نیروهای ارتش را به شهرهای آمریکا اعزام می‌کند. این تهدید ترامپ با انتقادات گسترده‌ای رو به رو شد تا جایی که اسپر، وزیر دفاع او نیز به آن واکنش نشان داد و گفت که نیازی به اعزام نیروهای ارتش نمی‌بیند. اسپر قصد داشت ۱۶۰۰ نیروی اعزام شده به واشنگتن را نیز به پایگاه‌هایِ ارتش بازگرداند اما با تهدید به برکناری، از این اقدام منصرف شد.

تهدید ترامپ به استفاده از ارتش برایِ سرکوب تظاهرات چنان ابعاد گسترده‌ای یافت که «جیمز متیس»، وزیر دفاع پیشین آمریکا در اقدامی بی‌سابقه به انتقاد بسیار تند از ترامپ پرداخت و در بیانیه‌ای او را تهدیدی علیهِ قانون اساسی آمریکا توصیف کرد. متیس گفت: «حدود ۵۰ سال پیش وقتی به ارتش پیوستم و سوگند خوردم که از قانون اساسی حمایت و حفاظت کنم، هرگز فکر نمی‌کردم به نظامیان دستور داده شود که حقوقِ قانونی شهروندان خود را نقض کنند.» وزیر دفاع پیشین ترامپ گفت که شهرهای آمریکا را نباید میدان نبرد دانست و افزود: «دونالد ترامپ اولین رئیس‌جمهور در زندگی من است که برای متحد کردن مردم آمریکا تلاش نمی‌کند؛ حتی تظاهر به تلاش هم نمی‌کند. او در عوض سعی می‌کند میان ما اختلاف بیاندازد.»

۸۹ مقام پیشین وزارت دفاع آمریکا نیز در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست نسبت به تهدید ترامپ در مورد استفاده از ارتش برایِ سرکوب اعتراض‌ها هشدار دادند. لئون پانه‌تا، چاک هیگل و اش‌کارتر وزرای دفاع پیشین آمریکا از جمله افرادی هستند که در این یادداشت مشارکت کرده‌اند. در این یادداشت که روز شنبه (۱۷ خرداد ۱۳۹۹) منتشر شد، آمده است: «ما به عنوان رهبران پیشین وزارت دفاع در بخش‌های غیرنظامی و نظامی، اعم از جمهوری‌خواه، دموکرات و مستقل همچون رئیس‌جمهوری و همه اعضای ارتش سوگند یاد کردیم که از قانون اساسی آمریکا دفاع کنیم.» مقام‌های پیشین دفاعی آمریکا اعلام کردند: «ما درباره خیانت رئیس‌جمهوری به سوگندش و تهدید او به استفاده از ارتش برایِ نقض حقوق شهروندانِ آمریکا هشدار می‌دهیم.» این یادداشت، اندکی پس از آن منتشر شد که ۲۸۰ دیپلمات و مقام نظامی ارشد سابق در نامه‌ای از تهدید ترامپ به استفاده از ارتش علیه معترضان اعتراض کرده و هشدار دادند.

منبع خبر: شبکه العالم

کلید واژه ها: تظاهرات آمریکا ارتش ترامپ نژادپرستانه


نظر شما :