بازیِ یک بام و دو هوایِ تل‌آویو در پرونده مبادله اسرا

۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۲:۲۹ کد : ۴۲۵ تحلیل راهبردی
تعداد بازدید:۱۶۵۲
درحالی که بسیاری از اسرایِ فلسطینیِ در بند رژیم مصهیونیستی در نتیجه شیوع کرونا در وضعیتِ بسیار بدی به سَر می برند، اما تل‌آویو به بازیِ یک بام و دو هوایِ خود در پرونده مبادله اسرا ادامه می‌دهد
بازیِ یک بام و دو هوایِ تل‌آویو در پرونده مبادله اسرا

 

آنگونه که به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی به‌رغمِ شیوع ویروس کرونا، به منظورِ تحقق اهداف و مقاصد سیاسی خود هیچ عزم و اراده‌ای برایِ آزادی اسرای فلسطینیِ در چارچوب قرارداد مبادله اسرا ندارد.

مدت‌هاست که جنبشِ مقاومت اسلامی حماس ابتکارِ مبادله اسرا با رژیم صهیونیستی به ویژه در سایه شیوع ویروس کرونا را مطرح کرده است. با تمامی این‌ها، به‌رغم آنکه رسانه‌هایِ صهیونیستی به نقل از مقاماتِ این رژیم مدعیِ موافقت آن‌ها با ابتکار مذکور شده‌اند، اما تل آویو تاکنون کوچک‌ترین گامی در راستایِ اجرایی سازی مبادله اسرا و آزادی اسرای فلسطینی که از قضا اوضاعِ وخیمی دارند، برنداشته است. در واقع، ابتکارِ گروه‌های مقاومت فلسطینی در خصوص اسرا تاکنون بدون نتیجه نبوده و دستاوردهایی را نیز به دنبال داشته است. از جمله دستاوردهای این ابتکارِ به موقع این است که مسأله اسرای فلسطینی بار دیگر در مرکز توجهات در سطحِ منطقه و جهان قرار گرفت؛ به گونه‌ای که اهتمامِ افکار عمومی به این مسأله را به دنبال داشت. این در حالی است که رژیمِ صهیونیستی تاکنون از هیچ تلاشی برایِ به حاشیه راندنِ مسأله مهم و سرنوشت‌ساز اسرای فلسطینی دریغ نکرده است.

دستاورد دیگری که از رهگذرِ ابتکار گروه‌های مقاومت در خصوصِ مسأله اسرای فلسطینی محقق شد، اثباتِ مجدد رویکرد ضد انسانی و ضد حقوق بشری رژیم صهیونیستی برایِ افکار عمومی در سراسر منطقه و جهان بود. در واقع، مقاومت با انداختنِ توپ به زمین صهیونیست‌ها در مسأله اسرای فلسطینی این واقعیت را برایِ چندمین بار به اثبات رساند که حقوق بشر هیچ جایگاهی در قاموسِ صهیونیسم ندارد و این رژیم نه تنها دشمنِ فلسطینیان که اساساً دشمنِ بشریت در جهان است.

آنچه که اکنون از رهگذرِ سرباز زدن صهیونیست‌ها از آزادی اسرای فلسطینی در سایه شیوع ویروس کرونا به نظر می‌رسد این است که مقامات این رژیم قصد دارند از پرونده اسرای فلسطینی به عنوان اهرم فشاری بر گروه‌هایِ مقاومت جهت تحقق اهداف و خواسته‌هایِ خود بهره برداری کنند. به عبارتِ بهتر، صهیونیست‌ها امیدوارند تا آنچه را که در میدانِ نبرد با مقاومت از تحققِ آن عاجز ماندند، در عرصه سیاسی و از طریقِ بهره برداری از پرونده اسرای فلسطینی، به دست آورند.

مقامات رژیم صهیونیستی نشان دادند که مخالفِ مطرح شدن پرونده مبادله اسرا نیستند اما معنا و مفهوم این پرونده برایِ آن‌ها به کلی با مفهومِ انجام یک معامله تبادل از موضعی کاملاً برابر با طرفِ مقابل یعنی فلسطینیان، متفاوت است. در واقع، صهیونیست‌ها به دنبالِ یک معامله نابرابر هستند به گونه‌ای که فلسطینیان در ازایِ آزادی اسرای‌شان به هر خواسته‌ای از سویِ تل‌آویو تن‌‌در دهند و آن را اجرا کنند.

این نگرشِ قلدرمآبانه و توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی همان چیزی است که نه تنها گروه‌هایِ مقاومت فلسطین که حتی خود اسرا نیز حاضر به پذیرش آن نیستند. رژیم صهیونیستی به همین منظور جنگ رسانه‌ای، روانی و تبلیغاتی را در خصوصِ پرونده مبادله اسرا به راه انداخته‌اند. در همین ارتباط، اخیراً رسانه‌هایِ این رژیم مدعیِ حضور اعضای مقاومت در قاهره به منظور مذاکره پیرامون پرونده مذکور، شده‌اند.

این درحالی است که «موسی دودین»، مسئول پرونده اسرا در جنبش مقاومت اسلامیِ حماس اخبار منتشر شده در رسانه‌هایِ صهیونیستی در خصوص سفر هیأتی از این جنبش به قاهره به منظورِ پیگیری و بررسی پرونده مبادله اسرا با تل‌آویو را تکذیب کرد. دودین اظهار داشت که اخبارِ منتشر شده درباره سفر هیأت حماس به قاهره و پیشرفت در پرونده مبادله اسرا به هیچ وجه صحت ندارد. عدم تمایلِ واقعی صهیونیست‌ها برای آزادیِ اسرای فلسطینی در چارچوب پرونده مبادله اسرا در حالی است که هم اکنون در سایه شیوع ویروس کرونا بسیاری از اسرا با مشکلاتِ فراوانی مواجه هستند. به ویژه اینکه افراد کهنسال، بیمار و دارایِ شرایطِ خاص، شمار قابل توجهی از اسرا را تشکیل می‌دهند. وضعیت این دست از اسرا در سایه کمبود امکانات پزشکی و بهداشتی و همچنین عدمِ رسیدگی عامدانه به وضعیتِ درمانی‌شان توسطِ صهیونیست‌ها، بیش از پیش نیز پیچیده شده است.

علاوه بر آنچه که گفته شد، بیم آن نیز می‌رود که رژیم صهیونیستی خود به صورتِ عامدانه اقدام به انتشار و شیوع ویروس کرونا در میانِ اسرای فلسطینی کند، چرا که این رژیم در طول تاریخ از ارتکاب هیچ نوع جنایتی علیه مسلمانان و به ویژه فلسطینیان دریغ نکرده است. همین پرونده سیاه موجب افزایش نگرانی‌ها در خصوص احتمالِ آلوده سازیِ مراکز نگهداریِ اسرای فلسطینی به ویروسِ کرونا توسط صهیونیست‌ها، شده است. به‌رغم تمامی آنچه که گفته شد، در حال حاضر شاهد سکوتِ معنادار و سنگینِ مجامع بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری در قبال اقدامات ضد حقوق بشریِ صهیونیست‌ها به ویژه علیه اسرای فلسطینی هستیم. سازمان ملل به عنوانِ بزرگترین حامی حقوقِ ملت‌ها از یک سو و اتحادیه عرب به عنوان سازمانی که فلسفه وجودی‌اش به حمایت از منافع ملت‌های عرب باز می‌گردد از سوی دیگر، جملگی در برابر اقدامات صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی و اسرایِ فلسطینی، سکوت پیشه کرده‌اند.

بدیهی است که این سکوتِ مجامع بین‌المللی، عربی و منطقه‌ای عزمِ صهیونیست‌ها برای پیاده سازی اهدافِ شومِ خود علیه اسرای فلسطینی را بیش از پیش جزم خواهد کرد. علاوه بر آنچه که گفته شد، این مسأله مهم را نیز نباید نادیده گرفت که اعمال فشارهای امروز رژیم صهیونیستی علیهِ اسرای فلسطینی و بازی با جانِ آن‌ها در واقع نتیجه اقدامات دیروز کشورهای جهان عرب در عادی سازیِ روابطِ خود با تل‌آویو است.

ناگفته پیداست که اگر حکامِ مرتجع عرب در پیوستن به قطارِ عادی سازی روابط با رژیم کودک‌کُش صهیونیستی با یکدیگر رقابت نمی‌کردند، امروز شاهد این حجم از گستاخی‌ها و جنایت‌های تل‌آویو در اراضی اشغالی نبودیم. بنابراین، آنچه که صهیونیست‌ها را در تداومِ رویکرد خصمانه‌شان علیه فلسطینیان و اسرایِ فلسطینی جسورتر ساخته، چراغِ سبز شماری از شیخ نشینانِ عرب به آن‌هاست. در هر صورت، آنچه که واضح به نظر می‌رسد، آن است که عدمِ آزادی اسرای فلسطینی به ویژه اسرایِ کهنسال و بیمار در زندان‌هایِ رژیم صهیونیستی بار دیگر به جهانیان ثابت کرده است که این رژیم به همراهِ متحدان منطقه‌ای و بین‌المللی‌اش ازجمله بزرگترین ناقضان حقوق بشر در سطح جهان هستند؛ درست به همین دلیل است که تداومِ موجودیتِ تل‌آویو تهدیدی برایِ بشریت به شمار می‌رود.

منبع تحلیل: خبرگزاری مهر

کلید واژه ها: رژیم صهیونیستی فلسطین کرونا


نظر شما :