عواقب بازی خطرناک رژیم صهیونیستی در تعرض به امنیت ملی ایران

عواقب بازی خطرناک رژیم صهیونیستی در تعرض به امنیت ملی ایران

۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۸ کد : ۳۳۳۵ تحلیل راهبردی
تعداد بازدید:۱۸۶۱
عواقب بازی خطرناک رژیم صهیونیستی در تعرض به امنیت ملی ایران امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، مهم‌ترین خط قرمز آن در محیط منطقه و بین‌الملل و در مناسبات دو یا چندجانبه با کشورهای دیگر محسوب می‌شود. این مقوله بسیار مهم و کلیدی که حیات و بقاء و استمرار کشور و نظام سیاسی منوط به حفاظت از آن در مقابل تهدیدات فیزیکی و غیرفیزیکی خارجی و داخلی است، به‌خصوص در شرایط کنونی که محیط پیرامونی ایران آکنده از بحران‌ها و آشوب‌های مختلف است و جمهوری اسلامی ایران نیز از هر سو در معرض تهدید قرار دارد، به‌اندازه‌ای حائز اهمیت راهبردی و کلیدی است که ایران بر اساس حق مشروع دفاع از خود، تمام ابزارهای لازم برای مقابله با تهدیدات مذکور را به میدان می‌آورد.
عواقب بازی خطرناک رژیم صهیونیستی در تعرض به امنیت ملی ایران

اینکه رژیم صهیونیستی در یکی دو سال اخیر و به‌موازات گسترش عمق و دامنه قدرت منطقه‌ای ایران، به انجام اقدامات تروریستی و ضد امنیتی ازجمله ترور دانشمندان هسته‌ای و دفاعی شهید فخری‌زاده، خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای و همچنین تهدید امنیت دریانوردی ایران روی آورده است، موضوعی است که برای جمهوری اسلامی غیر قابل اغماض بوده و بر اساس حق مشروع دفاع از خود نمی‌تواند آن را بدون پاسخ باقی بگذارد. این اقدامات نه تنها عبور از خطوط قرمز ایران از طریق تهدید ارکان مادی و غیرمادی امنیت ملی کشور است، بلکه ورود به یک بازی خطرناک و پرهزینه برای رژیم صهیونیستی است که عواقب جبران‌ناپذیری برای این رژیم در پی خواهد داشت؛ در خصوص بازی خطرناک صهیونیست‌ها با امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران نکات مهمی وجود دارد که اشاره به برخی از آن‌ها ضروری است.

نکتۀ اول؛ آنچه تحت عنوان اقدامات تروریستی و ضد امنیتی رژیم صهیونیستی علیه ایران یاد می‌شود، از یک عقبه نظری و عملی برخوردار است؛ به این معنا که در روند تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری، طراحی و اجرای عملیات و اقدامات ضد امنیتی تل‌آویو علیه ایران، مطمئناً سرویس‌های اطلاعاتی - جاسوسی، محافل سیاسی و اتاق‌های فکر کشورها و بازیگرانی که ضمن دشمنی با ایران در زمرۀ شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی رژیم صهیونیستی به شمار می‌روند، مشارکت فعال و جدی دارند. به بیان دیگر اقدامات تروریستی و ضد امنیتی صهیونیست‌ها علیه ایران مطمئناً با اطلاع و هماهنگی حامیان این رژیم است که بایستی مسئولیت عواقب آن را بپذیرند. اینکه تصور شود رژیم صهیونیستی به تنهایی دست به چنین اقدامات مخربی می‌زند، ساده انگاری مسئله است. در اثبات این ادعا کافی است اشاره شود که طی روزهای گذشته هم از تل‌آویو و هم از واشنگتن سیگنال‌هایی به گوش می‌رسد که حکایت از همکاری و هماهنگی دو طرف علیه ایران دارد. در این باره گفتنی است حدود دو هفته پیش بود که یک مقام آمریکایی به روزنامه نیویورک‌تایمز گفت که صهیونیست‌ها با هماهنگی واشنگتن، کشتی تجاری ایران بنام ساویز را در دریای سرخ هدف قرار دادند! این مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود تأکید کرده است، صهیونیست‌ها در زمان حمله مقداری صبر کردند تا ناو هواپیمابر آیزنهاور که متعلق به ارتش آمریکا است، فاصله خود را با کشتی ساویز افزایش دهد. بر اساس این اطلاعات، ناو آیزنهاور در زمان وقوع حمله به کشتی ایرانی، در فاصله ۲۰۰ مایلی قرار داشته است!

علاوه بر این، در خصوص خرابکاری در تأسیسات نطنز نیز توجه به این موضوع، قابل تأمل است که این عملیات درست زمانی انجام شد که مقامات ارشد امنیتی واشنگتن و تل‌آویو در حال انجام دور دوم گفت‌وگوهای راهبردی علیه ایران بودند! «جِیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا و «مئیر بن‌شبت»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در این نشست حضور داشتند. نکته قابل تأمل‌تر اینکه پس از عملیات خرابکاری نطنز، «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا با انتشار توئیتی ضمن تأکید بر تعهد کاخ سفید به شراکت راهبردی آمریکا رژیم صهیونیستی از نتانیاهو بابت اقداماتش علیه فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران قدردانی کرده است! ضمن اینکه گفته می‌شود پیش از این و در خصوص عملیات ترور شهید فخری‌زاده نیز، صهیونیست‌ها این کار را با هماهنگی آمریکا و عربستان انجام دادند. این ترور دقیقاً پس از نشست نئوم عربستان و دیدار مخفیانۀ نتانیاهو، پمپئو وزیر امور خارجه وقت آمریکا و محمد بن‌سلمان در نئوم عربستان شکل گرفته بود!

نکتۀ دوم؛ همان‌گونه که مقامات فعلی و سابق امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی نیز هشدار داده‌اند، اقدامات ضدامنیتی و تروریستی علیه ایران در هر سطحی که باشد، بازی خطرناک با ایران است. رژیم صهیونیستی و شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی آن به خوبی می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران این حملات و اقدامات را بدون پاسخ نمی‌گذارد و در موارد متعدد نیز آن‌ها پاسخ‌های قاطع امنیتی و میدانی دریافت کرده‌اند که صهیونیست‌ها از کم و کیف آن‌ها به خوبی اطلاع دارند، اما بنا بر حساسیت‌های داخلی‌شان چندان علاقه‌ای به افشای جزئیات آن‌ها ندارند! همان‌طور که تا به حال رژیم صهیونیستی حتی در افکار عمومی داخل خود هم این جرأت را نداشته است تا خسارات موشک باران بلندی‌های جولان در سال ۱۳۹۷ را افشا کند؛ عملیاتی که طی آن موشک‌های بالستیک نفوذپذیر ضمن عبور از سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی، پایگاه‌های اطلاعاتی و جاسوسی و همچنین مهم‌ترین مراکز استراق سمع ارتش رژیم صهیونیستی و موساد در مرز سوریه را نابود کرده و ده‌ها افسر ارشد اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را به هلاکت رساندند!

در خصوص قدرت ایران «چاک فرلیچ»، مشاور اسبق امنیت داخلی رژیم صهیونیستی طی گفت‌وگویی اظهار داشته است، رژیم صهیونیستی در صورت بروز درگیری با ایران، توان پیروزی در برابر این کشور را نخواهد داشت. ایران یک قدرت منطقه‌ای است و بازی کردن با آن خطرناک است. فکر می‌کنم ایران نخستین دشمن ما است که به قدری قدرتمند، پیشرفته و دور از ما است که احتمالاً نمی‌توانیم شکستش دهیم. ما نمی‌توانیم در تقابل با ایران پیروز شویم. ما می‌توانیم با موفقیت از خودمان دفاع کنیم و شب را آسوده بخوابیم ولی نمی‌توانیم ایران را شکست دهیم. «یاکوف عمیدرور»، مشاور امنیت داخلی سابق رژیم صهیونیستی نیز اخیراً در یک مصاحبه رادیویی گفته است: «ایران پتانسیل این را دارد که به طرز چشمگیری به ما صدمه بزند. البته به این بستگی دارد که در چه سطحی بخواهند این برخورد را ایجاد کنند». یوسی مِلمان کارشناس نظامی - امنیتی رژیم صهیونیستی هم در گزارشی که تحت عنوان لاف‌زنی رژیم صهیونیستی چگونه ایران را مجبور به هدف قراردادن کشتی‌های آن می‌کند؟ در پایگاه خبری میدل‌ایست‌آی منتشر کرده، نوشته است: «رژیم صهیونیستی با حملات مکرر به کشتی‌های ایرانی در دریا و جشن گرفتن با اخباری که از این عملیات‌ها به بیرون درز می‌دهد، در حال بازی با آتش است.»

در جمع‌بندی نوشتار حاضر باید تأکید داشت که در قبال نقض امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران توسط رژیم صهیونیستی، در هر مقطعی و با هر توجیهی که باشد، حق پاسخ و دفاع از خود برای ایران همیشه محفوظ است و مشمول مرور زمان نمی‌شود. ایران برای پاسخ به کنش‌های ضدامنیتی رژیم صهیونیستی، از سیاست و منطق محکم و خدشه‌ناپذیری برخوردار است و در زمان و مکان مقتضی بنا بر تشخیص خود پاسخ آن را می‌دهد. بازی با امنیت ملی ایران، به قول گزارش نشریه اینترست که ۳۰ فروردین منتشر کرده است، می‌تواند برای رژیم صهیونیستی فوق‌العاده خطرناک باشد و بقای آن را به خطر بیندازد؛ رژیمی که مرکز مطالعات امنیت ملی آن موسوم به آی‌ان‌اس‌اس در آخرین ارزیابی سالانه خود در سال ۲۰۲۱، ایران را وخیم‌ترین تهدید وجودی خود عنوان کرده است. این عبارت کوتاه به تنهایی کافیست تا به عمق پیامدهایی که مقابله ایران با صهیونیست‌ها می‌تواند داشته باشد، پی برد.

منبع تحلیل: شورای راهبردی روابط خارجی

توضیح: «گزارشات و تحلیل‌های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل‌های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه‌ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی‌باشد.»

کلید واژه ها: ایران علیه ایران جمهوری اسلامی ایران اسلامی ایران رژیم داخلی رژیم امنیت داخلی رژیم رژیم صهیونیستی صهیونیستی داخلی رژیم صهیونیستی


( ۲ )

نظر شما :