۳۰ تا ۳۵ میلیون ایرانی احتمالاً در ماه های آینده در معرض ابتلا به کرونا هستند

تعداد بازدید:۱۸۲۵
۳۰ تا ۳۵ میلیون ایرانی احتمالاً در ماه های آینده در معرض ابتلا به کرونا هستند

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور کشورمان روز شنبه (۲۸ تیر ۱۳۹۹) در نشست ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: «در پایان ماه پنجم در مواجهه با این ویروس خطرناک هستیم و همچنان نگرانی در ایران و سطح جهان وجود دارد.» وی ادامه داد: «چون داروی قطعی، واکسن و ایمنی جمعی نداریم راهی نداریم دست به دست هم دهیم و زنجیره ابتلا را قطع کنیم. در گزارشی که از معاونت تحقیقات وزارتِ بهداشت به دست من رسید، آمده تخمین این است که تا الان ۲۵ میلیون ایرانی به این بیماری مبتلا شده‌اند. ۱۴ هزار نفر هم جان خود را از دست داده‌اند و در مدت حدود این ۱۵۰ روز بیش از ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستان‌ها بستری بوده‌اند و باید احتمال دهیم که ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفرِ دیگر در معرض ابتلا خواهند بود.»

رئیس‌جمهور افزود: «در این گزارش گفته شده باید دو برابر تعدادی که در این ۱۵۰ روز بستری داشتیم در آینده انتظارِ مراجعه به بیمارستان داشته باشیم. ما تا پایانِ امسال (سال ۱۳۹۹) و احتمالاً ابتدای سال آینده (سال ۱۴۰۰) هم شاید درگیر این بیماری باشیم.» دکتر روحانی با اشاره به موج دوم بیماری کرونا خاطر نشان کرد: «ما باید خود را از لحاظ تخت، امکانات و درمان آماده کنیم تقریباً دو برابر تعدادی که تا به امروز بیمارستان رفتند در روزهای آینده به بیمارستان نیازمند می‌شوند.»

وی گفت: «از هر ۱۰۰۰ نفر که به این ویروس مبتلا شده‌اند ۵۰۰ نفر علامت ندارد و ممکن است متوجه هم نشوند که این ویروس را گرفتند و از آن عبور می‌کنند. حدود ۳۵۰ نفر از ۱۰۰۰ نفر علائم خفیف دارند و نیاز به بستری شدن ندارد اما ممکن است ۱۵۰ نفر از هزار نفر نیاز به بستری شدن داشته باشند.» رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: «مردم در کشور دو موج کرونا را شاهد بودند. یک موج مربوط به اسفند سال ۱۳۹۸ و فروردین سال ۱۳۹۹ می‌شود که در اواخر فروردین حرکتِ کاهشی را دیدیم و یک موج دوم که از اواخرِ خرداد شروع شد و الان هم ادامه دارد.»

وی اضافه کرد: «مکان‌های این دو موج عین هم نبود؛ یعنی در موج اول برخی از استان‌ها درگیر و در موج دوم نیز استان‌هایِ دیگر درگیر هستند. در رأس موج اول، استان‌های قم و گیلان بود، گزارش‌هایی هم که ما داریم احتمالاً انتشار بیماری در کشور از قم و گیلان شروع شده و هر دوی آن‌ها هم به خاطر مسافران بازگشته از شهر ووهان چین بود. در شهر قم بیشتر برای روابط تجاری بوده و در گیلان بیشتر جنبه ورزشی و دانشجویی بوده است. موج اول با یک غافلگیری توأم بود و شاید تا زمانی که ما بفهمیم دو تا سه هفته طول کشیده است.» وی بیان داشت: «مشکل دوم که ممکن است در کشورهای دیگر هم همین مشکل وجود داشته باشد، در کشور ما مسأله فشار خون، چربی بالا، چاقی، قندخون و سنن بالای ۵۵ سال یا دیگر بیماری‌های زمینه‌ای، که کار ما را سخت‌تر می‌کند. در این شرایط، ۳ راه‌حل اساسی وجود دارد که وزارت بهداشت، درمان نیز مدام بر آن تأکید می‌کند و خواهش می‌کنم که همه ما به این توصیه‌ها توجه کنیم، ساده‌ترین، راحت‌ترین و حتی مؤثرترین و کم هزینه‌ترین آن، ماسک است که هم هزینه زیادی ندارد و هم آسان و بسیار مؤثر و راحت است و هم عامل بسیار خوبی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری است.»

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه باید تاب‌آوری اقتصادی را افزایش دهیم، اظهار داشت: «تولید برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد. کالای مورد نیاز مردم باید در دسترس باشد. باید از افرادی که در تولید هستند مراقبت شود اگر دقیق عمل نکنیم خدمات تعطیل می‌شود. باید از این کارگران و مهندسان مراقبت شود.» رئیس جمهور خاطر نشان کرد: «نیازمندی ما به بیرون تقریباً صفر است. در بخش سلامت هم نیاز به تاب‌آوری داریم. همه نیروی انسانی که در جبهه دفاع سلامت به وجود آمده باید استراحت کنند و تعدادشان افزایش یابد. کادر درمانی ما انگیزه کافی را دارند و باید سلامت خودشان حفظ شود. باید همه امکانات و تجهیزات برایشان مهیا شود.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

کلید واژه ها: دکتر روحانی کرونا اقتصاد


( ۱ )

نظر شما :